Cursussen

Extended Reality cursus

In deze zeven sessies nemen we je mee in de mogelijkheden van Extended Reality. Ben je benieuwd hoe het gebruik van XR er in de toekomst in jouw vakgebied uit gaat zien? Of wil je meer leren over hoe je XR binnen uw bedrijf of onderwijs in kunt zetten? Doe mee en ga mee op ontdekkingsreis en kom meer te weten over de toegevoegde waarde van XR.

 

Workshop - Trainen in VR

Deel 3 uit de serie van 7, instappen is altijd mogelijk.

Datum:                        25 mei 2021
Tijd:                             14.00 – 17.00 uur
Locatie:                       TechnoHUB Woerden

Trainen met een VR bril lijkt duur en onbereikbaar? Ontdek hoe je voor minder dan € 500,00 al aan de slag kunt. Met Virtual Reality onthouden je (startende) medewerkers beter wat ze leren doordat ze de lesstof in een onderdompelende ervaring krijgen aangeboden, komen ze in een omgeving waarin ze kunnen samenwerken en kunnen ze handelingen oefenen die in het echt duur of gevaarlijk zijn.
Met trainen in VR bedoelen we het trainen van (startende) medewerkers. Met de inzet van VR maak je het praktisch en kostenbesparend. In een virtuele omgeving doen (startende) medewerkers ervaring op. Ze komen bijvoorbeeld in een omgeving waarin ze kunnen samenwerken of handelingen oefenen die in het echt duur of gevaarlijk zijn. Het maakt intensieve begeleiding overbodig.
In deze workshop zul je de mogelijkheden van deze techniek verkennen en kijken we met jou of jouw eigen vraagstuk past bij deze techniek.
Klik hier voor het programma.

 

Cursusreeks XR

Ga mee de diepte in, schrijf in voor een vervolgsessie! 
 
Workshop – Trainen in VR
Deel 3 uit de serie van 7 | 25 mei: 14.00 – 17.00 uur | TechnoHUB Woerden
Trainen met een VR bril duur en onbereikbaar? Ontdek hoe je voor minder dan € 500,00 al aan de slag kunt. Met Virtual Reality onthouden je (startende) medewerkers beter wat ze leren doordat ze de lesstof in een onderdompelende ervaring krijgen aangeboden, komen ze in een omgeving waarin ze kunnen samenwerken en kunnen ze handelingen oefenen die in het echt duur of gevaarlijk zijn.
 
Workshop – VR als zakelijk communicatiemiddel
Deel 4 uit de serie van 7 |14 juni: 14.00 – 17.00 uur | TechnoHUB Woerden
Maak mee hoe je VR zakelijk in kunt zetten. We ondersteunen je hoe je visueel maakt wat er nog niet is. Een tipje van de sluier: we ontmoeten elkaar in een gevisualiseerd CAD-model.

Workshop – Kom goed voor de dag met AR op de smartphone
Deel 5 uit de serie van 7 | 6 september: 14.00 – 17.00 uur | TechnoHUB Woerden
Hoe smartphones en AR de manier veranderen waarop we de wereld zien en ermee omgaan. Ontdek de mogelijkheden van AR en animaties op je telefoon. Promoot hiermee je vakgebied, product of innovatie. Of maak zelf zonder dure ontwikkelaar een training of cursus op de smartphone of iPad.

Workshop – Iedereen kan repareren met een Hololens
Deel 6 uit de serie van 7 | 28 september: 14.00 – 17.00 uur | TechnoHUB Woerden
We laten zien hoe je met een Hololens een handleiding projecteert. De handleiding neemt je stapsgewijs mee in bijvoorbeeld de reparatie van een 3D-printer. En we laten zien hoe je op afstand kunt meekijken met een onervaren installateur.

Workshop – VR, AR & Hololens in het onderwijs
Deel 7 uit de serie van 7 | 13 oktober: 14.00 – 17.00 uur | TechnoHUB Woerden
 
Hoe maak je het onderwijs leuker, interessanter en vergoot je het leervermogen met hulp van VR? We nemen je mee in de unieke mogelijkheden van VR voor het onderwijs. Het zal jouw docenttaken verrijken en ontlasten, wanneer u dit op een nieuwe manier inzet binnen het onderwijs.
 

Word je als WTT-lidbedrijf enthousiast?

 
Dan helpen wij vanuit het project MKB Idee je verder met de ontwikkeling van je eigen Guide of proces en mag je jonge personeelsleden naar de TechnoHUB sturen om onze Hololens te gebruiken. 
Verder laat Jos Molema van AR Producties zien wat er allemaal nog meer kan met de Hololens als je iets meer budget hebt. We hebben de Hololenzen van Wij Techniek tot onze beschikking en laten daarmee zien hoe je kunt aftekenen en een onbekend apparaat kunt repareren.
 
Deze sessie is met name interessant voor technische bedrijven, maar kan ook voor docenten van toegevoegde waarde zijn. 


Ik wil mij graag aanmelden voor de volgende workshops:

De TechnoHUB hecht veel waarde aan de bescherming van je persoonsgegevens. In de privacy verklaring geven wij informatie over de manier waarop wij omgaan met persoonsgegevens.