Nieuws

Prachtige eyecatcher voor de TechnoHUB


Windwokkel mooi icoon voor betere energie

 

Op het parkeerterrein van de TechnoHUB schittert een mooie windwokkel. Deze heeft de TechnoHUB in bruikleen gekregen van Van den Pol Elektrotechniek. De windwokkel zorgt voor groene energie en daarmee ook als inspiratiebron voor onze leerlingen.

Wat kan een windwokkel nu eigenlijk? Een windwokkel levert energie. Je kunt ervan uitgaan dat je rond de 3000KWh per jaar terug geleverd krijgt. Je moet het zo zien; wanneer de zon niet schijnt neemt de windwokkel het over. Of beter gezegd; je moet het zien als een spreiding van het opwekken van energie. In de zomer hebben we een piek in het opwekken van energie via de zon, denk daarbij aan zonnepanelen. En een windwokkel geeft de beste opbrengst rond januari.

Wim van den Pol, directeur Van den Pol Elektrotechniek: ”Door een windwokkel bij de TechnoHUB te plaatsen wil Van den Pol bijdragen aan het enthousiasmeren van nieuwe technische oplossingen. De wokkel hebben we speciaal in een TechnoHUB jasje gestoken (kleur en logo). Het ontwerp is een echte eyecatcher en daarmee maak je duurzame energie zichtbaar. Hiermee hopen we (toekomstig) technisch talent te interesseren en inspireren voor nieuwe vormen van techniek.”

Onderwijs in het vaandel
Een derdejaars student Technicus Engineering niveau 4 gaat zijn komende stageperiode een ontwikkel-opdracht uitvoeren. Deze gaat de TechnoHUB inzetten en door vertalen naar educatie over de windwokkel.

Bij de windwokkel wordt een kastje met een KWH geplaatst. Dan kun je aflezen wat deze nu echt levert en kun je stilstaan bij het idee dat wind ook een middel is om energie op te wekken.
Op de voet van de windwokkel komt nog een QR-code. Dit leidt je naar meer informatie over de windwokkel en energie maken uit wind met achterliggende filmpjes. Op die manier leer je dat er meer mogelijk is in de wereld van techniek.

Van den Pol Elektrotechniek
Van den Pol levert al 25 jaar zonne-energie en stapt nu ook in het leveren van ‘kleinschalige wind’. De windwokkel is daarmee een uitbreiding van de dienstverlening op het gebied van duurzaamheid. Voordeel van de windwokkel is dat deze geen geluid maakt en je het product tastbaar maakt. Nieuwe ontwikkelingen zijn ook nodig om mensen geïnteresseerd te krijgen in een technisch beroep. Wil je meer weten over Van den Pol Elektrotechniek of specifiek de windwokkel? Kijk dan op https://www.vandenpol.com/specialismen/energiereductie-zonne-energie/windwokkel/

De TechnoHUB biedt onderwijs, workshops, gastlessen, stageplaatsen binnen PO, VO en MBO in samenwerking met haar partners. Wij danken Van den Pol Elektrotechniek voor het plaatsen van de windwokkel en voor dit interview. Samen met onze partners zetten wij ons in voor meer technici binnen de regio Woerden.