Nieuws

De maand van jouw branche


De TechnoHUB zal alle branches één keer per kalenderjaar extra in the spotlight zetten. Dat doen we middels het concept ‘ De maand van….’ . Tijdens die maand komen meerdere doelgroepen op een inspirerende manier in aanraking met de lidbedrijven van het Woerdens Techniek Talent die actief zijn in de Installatie- & Electrotechniek óf Metaal, Mechatronica & Robotica óf Mobiliteit & Transport óf Bouwen, Wonen&  Interieur. 

 

Zet jouw maand alvast in de agenda
Bij het plannen van de maanden hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met vakanties, eventuele landelijke dagen in een branche waar we op in kunnen haken én natuurlijk een spreiding in onze eigen event-agenda. Omdat we helaas nog te maken hebben met de grilligheden van het coronavirus, starten we vanaf medio 2022 met het concept. 
De ‘November Metaalmaand’ blijft na de succesvolle pilot van 2021 als naam én dus als maand behouden. 

 

Juni 2022 Bouw, Wonen en interieur (BWI)
November 2022 Metaal, Mechatronica en Robotica (MMR)
Februari 2023 Mobiliteit en Transport (M&T)
April 2023 Installatie- en Electrotechniek (IE)

 

Programmering met een boodschap “ Ontdek deze techniekbranche”

Op dit moment werken we nog aan de vaste opbouw van het programma van het concept.  Wat duidelijk is, is dat we ons in die maand met onze workshops en kennisdeling richten op die specifieke branche waar natuurlijk ook nog veel richtingen in te kiezen zijn. Ga je voor lassen of wil je liever engineeren? Is de logistiek meer jouw ding of het repareren van die autoschade? Wij geven graag het complete beeld van alle mogelijkheden die er zijn als je voor techniek kiest. 

 

Wij nodigen de lidbedrijven per branche uit voor het geven van workshops aan leerlingen en richten de kennis die we tijdens het Technocafé delen ook op onderwerpen die binnen die sector interessant zijn. Een Open Dag is ook een vast onderdeel van het programma. 

 

Doelgroepen

De programmering zal gericht zijn op meerdere doelgroepen : midden- en bovenbouw basisschool, onderbouw voortgezet onderwijs, de leerlingen van een vmbo-techniekprofiel, de onderbouw van het MBO , de medewerkers van de (potentiele)lidbedrijven en overige belangstellenden.  

 

Nu al meedoen aan jouw maand?

Als jouw bedrijf nu al interesse heeft om in jouw branche-maand een inspirerende rol te spelen, horen we dat graag. Je kan een mailtje sturen naar reserveringen@technohub.nl.