Onderwijs

De TechnoHUB stelt verschillende ruimtes beschikbaar om alle (vormen) disciplines van techniek te kunnen leren. Kom oefenen met de verschillende machines en materialen om de nieuwste technieken te leren. Zo blijven we bestendig voor de toekomst en werken we aan vakmensen voor de toekomst.Verschillende vormen

Basis onderwijs

Kennismaken met techniek kan al van jongs af aan. Onderzoek geeft aan dat kinderen al op zeer jonge leeftijd een min of meer onbewuste beroepskeuze maken door de ervaringen die ze in het dagelijks leven opdoen. De TechnoHUB heeft een Wetenschap en Techniek programma voor de basisschool ontwikkeld. Hierdoor gaat we van de Techniek 3 daagse naar 365 dagen Techniek. We organiseren 1001 technische uitdagingen, 365 dagen per jaar waarbij je zelf kan ervaren hoe leuk techniek is! Ontdekken staat centraal We hebben een ruim aanbod van:

  • Techniek experience workshops (sluit aan bij W&T kerndoelen OCW)
  • Gastlessen op uw locatie of op locatie bij een bedrijf
  • Bedrijfsbezoeken, samen met de lokale technische bedrijven hebben we techniek programma’s opgesteld De TechnoHUB is dé plek in de regio Woerden waar je kan kennismaken met Techniek!

Middelbaar onderwijs

Naast de VMBO profielen BWI, M&T en PIE verzorgt de TechnoHUB ook beroepsoriëntatie in de Techniek voor VMBO TL, HAVO en VWO.

We werken onder andere samen met Minkema College aan de ontwikkeling van Technasium voor HAVO en VWO leerlingen. Het vak Onderzoek & Ontwerpen staat hier centraal. Vanaf de brugklas tot en met het examen maken de leerlingen kennis met de uiteenlopende sectoren van oa techniek, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de bètatechniek. Op deze manier worden de leerlingen goed uitgerust voor een weloverwogen keuze en carrière in de techniek.

Binnen het technasiumonderwijs ontwikkelen leerlingen de competenties en vaardigheden die nodig zijn binnen de bètatechniek. Zoals creativiteit, ondernemendheid, samenwerken, inventiviteit, communicatie, plannen, projectmatig werken, organiseren en proces- en kennisgericht werken

Vanuit de TechnoHUB trekken we samen op met Minkema College en gaan we samen op zoek in het regionale bedrijfsleven voor vraagstukken van nu en de nabije toekomst. Zo is het onderwijs actueel en levensecht!

Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO)

Door intensieve samenwerking met MBOrijnland en ROC Midden Nederland werken we aan de doorlopende leerlijn vanuit het VMBO. Hierdoor kan je versnelde routes ontwikkelen, langer leren in de TechnoHUB en dit met een MBO diploma afronden. Stages bij onze regionale partner bedrijven maken dat je lokaal kan leren, werken en wonen.

CiV Smart Technologie | MBOrijnland

Woerdens Techniek Talent is partner in Centrum voor Innovatief Vakmanschap Smart Technology

Het CIV Smart Technology zet zich in voor de continue ontwikkeling van de opleiding Smart Technology: onderwijs in samenwerking met het bedrijfsleven. Met elkaar werken we aan het vakmanschap van deze tijd, de toekomst en zorgen we voor voldoende gekwalificeerd personeel

Een voorbeeld is een project met derdejaars Mechatronica en Smart Technology, die een escaperoom hebben gebouwd voor technische vmbo studenten met behulp van de verschillende technologieën die worden toegepast bij het bedrijf Blueprint Automation. Kijk hier voor een leuk videoverslag

 


format_quote

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.

Nelson Mandela