Mobiliteit &
Transport

Het profiel Mobiliteit & transport (M&T) is gericht op voertuigen: van onderhoud en reparatie tot laden, lossen en het maken van een routeplanning. Je maakt op praktische wijze kennis met motorvoertuigentechniek en transport. Je kunt je bovendien specialiseren in autoschadeherstel en de techniek van tweewielers.

In de TechnoHUB zijn in samenwerking met de Automotive bedrijven de laatste technieken beschikbaar. Door deze nauwe samenwerking maak je tijdens gastlessen en bij een bedrijfsbezoek kennis met deze technieken die nieuw of nog in ontwikkeling zijn. Zoals elektrische auto’s en waterstof aandrijving.

Zo zie je hoe het er in het écht aan toegaat en wat jij straks op jouw werkplek allemaal gaat meemaken!Wat ga je bij M&T leren?

Het profiel M&T is gericht op techniek van vervoersmiddelen en logistiek, vervoer van goederen over de weg. Dit gaat van onderhoud en reparatie tot laden en lossen maar ook het maken van een routeplanning. Zo ga je sleutelen aan motoren, remmen, verlichting en wielophangingen en ook diagnose stellen, elektronische vraagstukken oplossen,  repareren van motoren en magazijnbeheer komen ook aan de orde.

Je gaat aan de slag in onze gloednieuwe praktijkruimte in de TechnoHUB, waar school met bedrijfsleven samenwerkt om jou de beste leerervaring te geven.

Profielvakken M&T                            

Motorconditie testen                                          

Wielophanging en carrosserie                            

Verlichting- en comfortsystemen                        

Transport      

Keuzevakken M&T

Motorsystemen

Aandrijf- en remsystemen

Elektronica

Autoschade en spuiten

Gemotoriseerde tweewielers

 

Jouw toekomst in de wereld van M&T

Als je bent opgeleid in mobiliteit & Transport kan je gaan werken in deze vakgebieden:

  • Autodealer
  • Autoschadeherstelbedrijf
  • Tweewieler wereld van elektrische fietsen en scooters
  • Logistieke dienstverlening


Jouw toekomst in Mobiliteit & Transport

Wat kan je er later mee?

Ben je een echte doener en vind je het leuk om met je handen te werken, dan is M&T in de TechnoHUB de juiste keuze!  Als je studeert in deze richting, dan kun je aan de gang in de  auto- en tweewielerbranche, maar ook in de transportwereld.  

Beroepen in Mobiliteit & Transport zijn o.a.: autotechnicus, schadehersteller, fietstechnicus, scootertechnicus of logistiek medewerker.

Allemaal beroepen waar veel vraag naar is, waar je kan doorgroeien en of verder specialiseren.

format_quote

There are no speed limits on the road to succes


Op zoek naar een stageplaats?

Een passende stage vinden is soms nog niet altijd gemakkelijk. Wij helpen jou bij het vinden van de juiste stageplek. Onderstaande bedrijven vallen allemaal binnen de M&T sector en vinden techniekonderwijs heel belangrijk. De TechnoHUB heeft direct contact met deze bedrijven. Je kunt er dus terecht voor je stage. Neem een kijkje op hun website en zie wat ze allemaal doen en te bieden hebben of vraag je docent!