Produceren,
installeren en energie

Als een huis of kantoor eenmaal staat, moet er nog veel gebeuren om er prettig te kunnen wonen of werken. Denk aan de elektrische installaties, de verwarming en koeling, het sanitair en de water voorzieningen. Bij PIE leer je hoe je deze installaties aanlegt maar ook metaal vakvaardigheden zitten in het programma. Het maken en lezen van  technische tekeningen, materiaallijsten samenstellen, monteren en opleveren aan de klant. Ook leer je meer over inbraakbeveiliging, domotica en intercominstallaties. Bij PIE komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen, hierdoor is PIE een breed en veelzijdig profiel. Een prima start opleiding met goede doorgroeimogelijkheden op het MBO en veel werkgelegenheid in de regio.

 Samenwerking

Vanaf september 2020 gaat het Kalsbeek College gebruik maken van de TechnoHUB, de keuzevakken van Produceren, Installeren en Energie volg je dan in de TechnoHUB. Dankzij alle aangesloten bedrijven van het Woerdens Techniek Talent kan je hier kennismaken de veelzijdigheid van het vakgebied PIE. Voor de nieuwste technologieën binnen het vakgebied komen de specialisten uit het bedrijfsleven voor gastlessen. Op deze manier word je goed voorbereid op je toekomst.

 

Profielvakken PIE                                       

Ontwerpen en maken                                      

Bewerken en verbinden van materialen           

Besturen en automatiseren                         

Installeren en monteren                

 

Keuzevakken PIE                                                                 

Woon en kantoortechnologie

Water en sanitair       

Utiliteitsinstallaties

Klimaattechnologie

Koude technologie

 

Jouw toekomst in de wereld van PIE

Met het profiel PIE kan je werken in de:

- installatietechniek;
- metaaltechniek;
- elektrotechniek,
- duurzame energie;
- koudetechniek;
- procestechniek; 
- mechatronica; 
of een combinatie van deze technieken.

 

Mogelijke beroepen zijn: monteur elektrotechniek, TIG/MIG Lasser, Vliegtuigtechniek, ICT-monteur, monteur koudetechniek, monteur brandmeld- en inbraakinstallaties.

 

 


Techniek blijft innoveren

De wereld wordt steeds digitaler en elke dag staan we voor nieuwe uitdagingen. We staan vandaag de dag voor hele andere kwesties dan 50 jaar geleden. Door elke dag te kijken naar ontwikkelingen en nieuwe technieken, blijft techniek altijd uitdagend.

format_quote

Innovation is the ability to see change as an opportunity, not a threat.

Steve Jobs

Op zoek naar een stageplaats?

Het zoeken naar een passende stage is soms lastig. Daarom helpen wij jou een beetje! Hieronder vind je een aantal bedrijven in de PIE sector die nog ruimte hebben voor een technische topper in opleiding.