Cursussen

HR Cirkel | Intervisie groepen & online intro


INTERVISIE GROEPEN & ONLINE INTRO 6 APRIL 16:00

 

Beste HR Cirkel leden en andere HR-medewerkers van de TechnoHUB,

De afgelopen maanden hebben we met elkaar onder begeleiding van Evert Hatzmann gepraat over diverse HR onderwerpen. Wat zijn we trots op jullie betrokkenheid en de openheid van iedereen!

Ben je nog nooit bij de HR cirkel geweest en zou je toch graag deelnemen? Meld je aan en we nemen contact met je op!

 

Ondanks dat we helaas afscheid hebben moeten nemen van Evert, gaan we door! In overleg met hem zijn we daarvoor op zoek gegaan naar een werkvorm die we, ook als we even geen gespreksleider hebben, zelfstandig kunnen uitvoeren en die ons in staat stelt om over relevante issues van de werkvloer te praten. Om die reden hebben we gekozen voor de Intervisie methode.

 

Intervisie: wat en waarom?

Intervisie is een methode waarbij elke deelnemer een eigen case inbrengt om te praten met vakgenoten over de oplossing of aanpak. De voordelen op een rij:

  • Als HR-medewerker opereer je vaak alleen of in een klein team. Dankzij Intervisie kun je sparren met vakgenoten en leren van andere gevallen.
  • Door periodiek deel te nemen aan intervisie-bijeenkomsten, heb je de kans om weer eens met je vak bezig te zijn en jezelf te ontwikkelen dankzij de collectieve kennis die de groep in huis heeft.
  • Intervisie is een heel praktijkgerichte manier van leren met oplossingen die je direct in je werk kunt gebruiken. Denk aan cases als: hoe ga je om met situaties waar de OR tegenover HR komt te staan? Wordt er veel door leidinggevenden gemopperd op de bureaucratie van de functioneringscyclus? Elke partner komt in de kalender en komt daardoor aan bod.

 

De aanpak

Intervisie werkt het beste in kleinere groepen. Daarom gaan we de groep opsplitsen in enkele aparte intervisie groepen. In principe opereren de intervisie groepen zelfstandig, maar zeker in het begin ondersteunt de TechnoHUB met voorzitterschap en het plannen van meetings. Altijd staat natuurlijk ook ons gebouw tot je beschikking en denken we mee over het inschakelen van gastsprekers etc. Daarnaast willen we 1 keer in het halfjaar een gemeenschappelijke bijeenkomst houden waarin we kunnen uitwisselen wat er is besproken en om gemeenschappelijke thema’s te verdiepen. We maken van tevoren een agenda van 6 maanden, waarin ieder aan bod komt en waarbij je zelf invloed hebt op de frequentie en de onderwerpen. 

 

Leren op je eigen niveau
Wat betreft de intervisiegroepen beogen we (tenminste) 2 cirkels van 5 tot 8 personen. Er is 1 algemene groep en 1 Expert Level groep. Wij vragen je om aan te geven voor welke groep je het meeste interesse hebt, vervolgens zullen wij een indeling maken op basis van onder meer groepsgrootte, bedrijfsomvang, bedrijven waar gedeelde onderwerpen spelen etc. In principe is de algemene groep toegankelijk voor iedereen, en is de Expert Level groep geschikt voor HR medewerkers met de nodige ervaring die bijv. in het MT zitten, op strategisch niveau bezig zijn met Human Resources Management, Leren en Ontwikkelen etc.
 
De vragenlijst

Middels deze volgende korte vragenlijst vragen we je om je interesses aan te geven en je in te schrijven voor de HR cirkel. Dan sturen we je z.s.m. een uitnodiging voor de eerste intervisiegroep bijeenkomst. Evert Hatzmann geeft op 6 april om 16:00-17:00 een introductie van de intervisietraining. Graag willen we je vragen of je hierbij aanwezig kunt zijn.